Gyakran ismételt kérdések

Miért érdemes minket választanod?

A mottónk: Your day, your invitation

1. Egyedi, letisztult, elegáns designok – különböző méretekben.
2. Meghívók akár saját fényképeddel is.
3. Szinte az összes esküvői kiegészítő: Save the Date, RSVP, menükártya, ültetési rend, ültetőkártya, …
4. Online szerkesztő => teljesen egyedi meghívó lehetősége
5. Személyre szabott felületnemesítés
6. Ingyenes mintakártya rendelés.
7. Legmagasabb minőségű nyomdai technikák használata.
8. Garantált elégedettség: minőségi probléma? Újra nyomtatjuk!

Miért előnyösebb regisztrálni, mint vendégként rendelést leadni?

A regisztráció sok előnnyel jár és csak pár percet vesz igénybe. Regisztrációddal egy saját fiókot biztosítunk neked, melybe kedved szerint beléphetsz. Egyszerre akár több kártyát is szerkeszthetsz meg, változtathatsz a tervezeten és elmentheted a regisztrált fiókodba, így kényelmesen, több időt szánhatsz az esküvői kártyáidra. Mentsd le nyugodtan a félig elkészített kártyád, majd később folytathatod a szerkesztést. A fiókodban megtalálhatod visszamenőleg a megrendeléseidet, a korábban megrendelt kártyáidat és sokkal könnyebben kérhetsz utánrendelést is, ha esetleg kevés kártyát rendeltél elsőre.

Van rendelési minimum?

Igen, a rendelési minimum termékenként változik. A vásárolni kívánt kártya rendelési minimum darabszámot a termékoldalán az ár alatt találod.

Hogyan tudom a megszerkesztett kártyáimat lementeni?

Amikor végeztél a szerkesztéssel vagy csak szeretnél egy kis szünetet tartani és később ugyaninnen folytatni, kattints a “mentés” gombra. Lehetőséged van elnevezni is a tervedet, hogy könnyebben megtaláld később. Ezeket a kártyákat az ügyfél fiókodon belül, a “Mentett tervek” fül alatt érheted el.

Meddig maradnak elmentve a mentett terveim?

A lementett kártyák (újra megnyitás nélkül) 7 napig lesznek elérhetőek a fiókodban.

Hogyan tudok ültetőkártyát rendelni?

Válaszd ki a kollekciódhoz tartozó ültetőkártyát és kattints a szerkesztés gombra. Amennyiben az általunk beállított szöveg elhelyezése és kinézete megfelel neked, csak rendeld meg az ültetőkártyát. Ha pedig módosítani szeretnél a szöveg elhelyezésén vagy megjelenésén, szerkeszd meg ezt az kártyát a tetszőleges betűtípus, betűméret és betűszín beállításával. Lehetőség szerint ilyen esetben a név listádról a leghosszabb nevet válaszd ki, hogy biztosan elférjen a kártyán.

A megrendelés leadása után kérjük, küldd el nekünk a hello [kukac] paperstories.hu e-mail címre a teljes név listádat Excel táblázatként (.xls formátumban). Tipp: külön oszlopba rendezve a vezeték- és keresztneveket jobban átlátod a nevek hosszát. Küldés előtt a listát kérjük, figyelmesen ellenőrizd, hogy ne legyen benne névelírás. Ha biztosra szeretnél menni, rendelj nyugodtan több ültetőkártyát, mint amennyi nevet a listára írtál, így üres kártyákat is küldünk neked, amit utólag kézzel még lesz lehetőséged megírni.

Szeretnénk felhívni rá a figyelmed, hogy ha a listán szereplő leghosszabb név nem fér el a kártyán, úgy automatikusan ahhoz a névhez igazítjuk a betűméret beállítását.

Nyomtatási előnézetet e-mailben küldünk, hogy le tudd ellenőrizni minden rendben van.

Mire érdemes figyelnem, ha fotót töltök fel?

Amennyiben fényképes kártyát választottál, fokozottan figyelj a fotók minőségére. A képernyőn látható jó minőségű képek nem feltétlenül felelnek meg a nyomtatáshoz szükséges elvárásoknak, ezért javasoljuk, hogy figyelj a következőkre:

  •  a fénykép felbontása legalább 150 dpi legyen
  • használj eredeti képeket, tehát kerüld el a tömörített képek felhasználását (pl. Facebook-ról, WhatsApp-ról vagy egyéb üzenetküldő felületen keresztül kapott képek)
  • kerüld el a képernyőképek (Screenshot-ok) használatát
  • lehetőség szerint ne zoomolj bele túlságosan a feltöltött fényképbe, illetve kerüld el a fényképen a szűrők használatát
  • mivel a nyomtatás során előfordulhat, hogy a fényképeid sötétebb árnyalatúak lesznek, mint ahogy a monitoron/telefonon láthatod, így ajánlott elkerülni a túl sötét illetve az esti felvételek használatát is

Az online szerkesztő programunk jelzi neked, ha a feltöltött fényképek felbontása nem megfelelő a nyomdai feldolgozáshoz.

Ha pedig bármi oknál fogva bizonytalan vagy a képminőséget illetően (pixeles, túl sötét, nem elég éles stb.) lehetőséged van grafikai ellenőrzést kérni, mely magában foglalja a fényképek minőségének és elhelyezésének ellenőrzését is. Továbbá szükség esetén javítani tudunk bizonyos mértékig a fotókon, hogy az megfeleljen a nyomtatási minőségnek és elvárásoknak is. Amennyiben ez nem lehetséges, csereképet fogunk tőled kérni, hogy a lehető legjobb minőségben készülhessenek el a kártyáid.

Miért fontos az előnézet megtekintése a megrendelés előtt?

Kérjük alaposan ellenőrizd megrendelés előtt a megszerkesztett kártyád. Szerkesztéskor van lehetőséged előnézeti módra váltani. Így láthatod az összképet, szövegek, fotók elhelyezését, valamint át tudod nézni az adataidat is, hogy minden stimmel-e. Ha esetleg az előnézeti kép eltér a szerkesztéskor látottaktól, kérjük térj vissza a szerkesztési módhoz és a menüsorban a TERV menüpont alatt válaszd a Terv ellenőrzése opciót. Amennyiben a rendszer hibát észlel a bal oldali oldalsávban részletezi a problémát. Ha továbbra is problémát látsz, kérjük jelezd felénk e-mailben az ügyfélszolgálatnak, hogy mielőbb tudjunk segíteni neked.

Hogyan tudom a meghívót különböző szöveggel megrendelni? (pl: csak a szertartásra-, a szertartásra és a vacsorára is meghívott vendégek)

Ha már kész az egyik verziója a meghívódnak, javasoljuk ezt a fiókodba lementeni pl. verzió 1. néven. Nyisd meg újra ezt a kártyát javítsd át a szövegedet és mentsd le az új verziót egy másik néven, pl. verzió 2. Nem kell a második kártyát elölről újra megszerkeszteni és így egy csomó időt spóroltál.

Kevés kártyát rendeltem, tudok utánrendelést leadni?

Változtatás nélküli utánrendelésre van jelenleg lehetőség. Ilyen esetben kérjük vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal a hello [kukac] paperstories.hu elérhetőségen. Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésedre, hogy segítsenek a folyamatban.

Mennyi idő alatt készülnek el a kártyáim?

A megrendelés feldolgozását a fizetés beérkezését követően azonnal megkezdjük. A termékeink gyártási ideje 10 munkanap. Amihez még hozzájön a szállítási idő, mely 3-4 munkanapot jelent. Munkaszüneti- és ünnepnapok miatt a gyártási és szállítási idő meghosszabbodhat.

Mennyi a szállítási idő?

A kész megrendelésed szállítási ideje általában 3-4 munkanap, az idő azonban csomagküldő szolgálattól és a választott szállítási módtól függően változhat. A csomagok kézbesítése hétköznapokon történik. A csomagod útját az ügyfélfiókodban (Megrendeléseim) és az e-mailben küldött szállítási értesítőben található csomagkövetési linkkel követheted.

Technikai problémát észleltem, mi a teendő?

Bármilyen technikai nehézség esetén kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben a hello [kukac] paperstories.hu címen. Írd meg pontosan milyen problémát észleltél és, ha tudsz, csatolj screenshoot-ot is, hogy minél előbb tudjuk orvosolni a problémát. Az IT kollégáink mindent megtesznek, hogy a lehető leghamarabb megoldják a technikai problémákat. Ügyfélszolgálatunk pedig visszajelez neked, amint gond nélkül tudod folytatni a vásárlást.

Próbanyomtatás lehetséges-e?

Személyre szabott termékekből sajnos nem tudunk próbanyomtatást biztosítani, ilyen esetekre a legkisebb megrendelhető mennyiséget javasoljuk megrendelni, mely termékenként eltérő lehet, ezt azonban az adott kártyánál tudjátok ellenőrizni a mennyiség kiválasztásakor.

Azonban lehetőséged van esküvői minta meghívót rendelni, hogy meggyőződhess papírjaink minőségéről, a felületnemesítés finomságáról, valamint a formátumok és vágások egyediségéről. Erről bővebb információt a Mintakártya rendelés menüpont alatt találsz.

Hogyan használhatom fel a kuponkódom?

Kosár és pénztár oldalon van lehetőség megadni és érvényesíteni. Egyszerre csak egy kuponkód alkalmazható.

Bankkártya

Weboldalunkon a következő bankkártyákkal tudod kiegyenlíteni a megrendelésed: Visa, MasterCard, Maestro. A kártyás fizetés fokozottan védett, titkosított SSL (Secure Sockets Layer = titkosítási protokoll) adatátvitel segítségével kerül elfogadásra. Továbbá lehetőséged van PayPal-on keresztül is fizetni.

Átutalás

A megrendelést visszaigazoló e-mailben megadott bankszámlaszámra tudod átutalni a megrendelésed összegét, lehetőség szerint 3 napon belül. A közlemény rovatában kérjük, add meg a megrendelésed számát és a teljes neved.

Az átutaláshoz szükséges adatok:

Kedvezményezett bankja: K&H Bank Zrt.
Kedvezményezett neve: Paper Stories Kft.
Kedvezményezett számlaszáma: 10400212-50526989-77571005

PayPal

A PayPal olyan fiókot biztosít, amely lehetővé teszi a könnyű, gyors és biztonságos online fizetést. Ebben az esetben is kérjük, add meg a megrendelés számát és a megrendelő teljes nevét.

paypal [kukac] paperstories.hu